Wednesday, 9 October 2013

Free Mini Ipad

Hai korang, hani nak mengomel sikit kt sini. Hani ada buat bisnes francais Organo Gold yang masih baru kt Perlis. Maybe antara hampa semua ni ada yang dah pernah dengar tentang bisnes ni. Sekarang ni Organo Gold (OG) sedang membuat tawaran kepada semua ahli pakej GOLD untuk mendapatkan Mini Ipad secara PERCUMA! 
Korang cuma perlu menjadi ahli OG ( pakej GOLD ) and then cari 6 orang ahli baru hanya dengan pakej GOLD. Tawaran ni hanya berlangsung untuk bulan OKTOBER sahaja, ini bermakna tawaran ni sehinggalah 31 Oktober 2013. Jangan lepaskan peluang ni! Bukan senang nak dapat Mini Ipad secara Percuma. Kalau korang ada nak tanya apa-apa boleh contact Hani melalui Facebook / Twitter / Wechat / = Hanihazreen  ataupun call hani 017-4274733. 
Kalau korang rasa nak dengar lebih lagi tentang tawaran ni ataupun tak percaya dengan bisnes ni boleh jumpa hani. 

Facebook : Hani Hazreen
Twitter : @hanihazreen
Instagram : hanihazreen
Wechat: hanihazreen
Line : Hanihazreen 

Thursday, 26 September 2013

Aries Female

Aries is the first sign of the zodiac, and is a Mars-ruled fire sign.

Ladies born under the sign of Aries can be a handful. They’re enthusiastic, dynamic gals who love to jump headfirst into life. Why waste a moment doing nothing, when they could be doing…something? Anything? As long as there’s some fun and action to be had, they’re all in. And don’t think they’ll be sitting on the sidelines watching, either. Not only will they jump right in and join the fun, but pretty soon they’ll be showing everyone else how to do things better.
They’re funny girls, and tend towards tomboy tendencies. Not to say that they’re unfeminine. It’s just that, well, if their car gets a flat tire, they’re as likely to fix the tire themselves (and maybe do a quick check of the fluids and hoses, while they’re at it) rather than wait for Prince Charming to come along with a spare. After all, they’ve probably got someplace to be and some things to do!
They’re an optimistic bunch, and love life. They like an extravagant lifestyle, and will work hard to support it. If any sign has a “can do” attitude, it’s Aries. They love to spend money, too, and surround themselves with nice toys. It’s a good thing they don’t mind putting the effort into earning that money.
Like anyone else, Aries ladies can have a few less-than-ideal traits. For instance, they’ve got a heck of a quick, flaming temper! Fortunately, once they get mad, their temper flares out just as quickly and they’re not likely to hold a grudge. They do tend to say what they think, however. This can hurt the feelings of some other signs. For that reason, their closest friends are probably people who know how to handle them, and who know not to take too much offense when Ms. Aries shoots off her mouth.
At times, they can be selfish, impatient, aggressive and insensitive. They hate being nagged or criticized. And, unfortunately for them, their fiery dominance tends to attract weaker “loser” types. Being basically kind people, they may let these loser types tag along longer than they should. Again, though, unless one has quite a hardy temperament, Aries can be difficult to put up with for the long term, and that tends to shake off the false friends.
~ In The Workplace ~
Bosses and coworkers of Aries need to learn to let them do their own thing at their own pace, if possible. They’re ambitious girls, very organized, and great workers. In fact, they’ll do whatever necessary to get the job done, even if it includes working late or doing more than their share. However, they do tend to get bored by routine, and they don’t like taking orders. Aries can be rather bossy.
The more they can work on their own, the better. They can even make for great bosses, but need to be watched to make sure they’re not overbearing on their employees. The best way to keep an Aries happy in the workplace is to keep them busy and even run them a bit ragged. Otherwise their boundless energy can cause them to act up and get a bit out of control. And that’s when the trouble begins.
~ Friends ~
Aries gals have a few close, lifelong friends, and tons of lighter-level friends. They’re very caring, helpful girls, and can be surprisingly kind and sympathetic, as long as they get to “run” things. They prefer friends who are similar in temperament, and who are tough enough to handle their characteristic bluntness. They won’t want to walk around on eggshells to avoid offending people, so it’s best if their closest friends aren’t the easily offended type.
~ In Love ~
In love, Aries women are loving and romantic. They can be a lot of fun, what with all that crazy energy. They love to go out and party, and have fun with their partners. They need a strong mate, though—a mate who is strong enough to handle Ms. Aries’ strength, for she is not at all the submissive type. She likes a challenge.

What she doesn’t like is a mate who flirts with others, or who is possessive and jealous. Not to say that she, herself, doesn’t flirt—because she does. She can be jealous, too. She just won’t tolerate flirting from her partner. A partner who is strong enough to push back on this double standard will be quite attractive to her—although she still won’t tolerate her partner flirting.

~ Marriage ~
If Ms. Aries decides to settle down, she needs a mate who is strong enough to handle her, empathic enough to understand her, and who will give her trust and freedom. Her ideal mates may be born under the fire signs of Leo and Sagittarius, for they will be similar in temperament, and the water sign of Pisces, with their flexibility and understanding.
Leo needs a lot of attention, and needs to be the center of attention. Ms. Aries can be rather selfish, so they will have to learn to share the spotlight a bit. If they can do that, sparks can fly between them.
Sagittarius is rather freedom-loving, and will need to have their own life and friends. If Ms. Aries can tolerate not being the center of Sagittarius’s universe, they can have a lot of fun together.
Pisces is a kind, loving sign, and is very understanding. If Ms. Aries can avoid running roughshod over the sensitive Pisces soul, there could be a lot of love and comfort in this relationship.
~ Children ~
If the Aries lady decides to have children, she’ll be a terrific mom. She won’t be the smothering type, and will treat her child much like she would like to be treated. She’ll be protective, of course, but she’ll encourage her child to learn and experience and try things, whether they are good experiences or bad. She believes that life is to be lived, and will want her children to live to the fullest and learn as much as possible. When they’re older, she’ll likely become very good friends with her children, and will encourage and support them throughout their lives.

~ And Finally ~
If an Aries lady is a part of your life, be prepared for a fun, exciting relationship. Ms. Aries can definitely brighten up one’s day.

Thursday, 11 April 2013

Operation o_O

Hey guys, anyone of you pernah buat operation tak?Tak kisah la operate bahagian mana pun, but why korang kena bedah? (It's BEDAH bukan Kak Bedah) Hani nak ceritakan pengalaman Hani pasal dibedah.. Ya I operate sbb appendiks..
Actually hani takde pun tanda2 awal appendiks ni,kalau tak silap 26/2/2013 I masuk wad..
26/2~ Around 6pm Hani rasa sakit perut yg 'teramat sakit' sampai kebas kaki sebelah kanan then I tak bole straight kn badan.. 8pm I pegi HTF (Kecemasan) doktor suspek I ada appendiks, so tidur wad lah (dan perlu berpuasa)..
27/2~ Pagi2 lagi doktor pakar dtg check then cakap nak operate just tunggu bilik bedah panggil, I'm still wait till 7pm.. Nurse dh bagi baju bedah and I dah pakai and I masih menunngu sampai tertido -_-
28/2~ 2:20AM! Nurse baru dtg and I berpindah ke katil yg diorang nak tolak I nanti,time nih takde rasa takut pun. Masa dlm perjalanan ke bilik bedah (keadaan sunyi sepi sbb awal pagi!) I cuma ada MAMA! Dia yg sentiasa teman sepanjang masa, masuk je kawasan bilik bedah,pergggghh! Menggigil seluruh badan sebab SEJUK. 3am, ditolak masuk dewan bedah then dipindahkan ke katil bedah. Diorg balut kaki Hani dengan kain basah(I have no idea why they do that) Semasa sedut ubat bius, mereka suruh banyak2 mengucap sampailah tak sedar..zzzZ
~Tetiba ada orang panggil sambil tepuk2 pipi, ya! Operation dah habis, Hani sedar cuma masih keletihan,then diorg tarik something macam paip kecil dari dalam kerongkong Hani,bluekkk..Terus muntah,time ni suara pun hilang..Masa diorg tolak Hani keluar dri dewan bedah, Hani nampak mama then dia cium dahi.. I nanges time tu, uuuuuuuu~ sakit tempat luka tu, seriously sakit! Sampai di wad, I tertido sampailah pukul 9pagi.
~Bangun je muntah(effect ubat bius), still puasa sampai jam 4pm. Im gastrik! Argghh lagi sakit arh perut nih..Oh, mama ada bagitahu yg operation tamat around 4am.. Lebih kurang sejam je..
1/3~ I still dekat wad, tapi doktor dh cakap petang dah boleh balik.. Yeay!! Hahaha.. Sambung berpantang dirumah sampai sembuh..
11/4~ Alhamdulillah semakin baik tempat operation walaupun sebelum ni ianya bernanah dan berlubang.. Family sentiasa disisi ketika sakit :) Thanks kepada yg datang melawat Hani..

Twitter ~ hanihazreen
Facebook ~ hanihazreen
WeChat ~ hanihazreen

Sunday, 31 March 2013

Uncle's Wedding

Hye guys, I'm here to story you about my uncle's wedding... Alhamdulillah, finally he got married! Our BIG family so happy when we got a news that my uncle want to end his single life with his future wife :) [ oh my language -_-]
3 weeks before the wedding - Our BIG family masing-masing saling tolong menolong and bergotong-royong antaranya Maklong, Makngah & family, Maklang & her family, Pak Njang & family, Mama & my family, Maksu & her family and the last one is my PAKCIK! Alaa, pakcik la yg jadi pengantin..Everyday..every weeks.. every evening and night.. every weekends semua akan berkumpul then akan buat apa yg patut likes masukkan telur dalam bekasnya, buat bunga telur and souviner yang nak diberi kepada tetamu yg hadir nanti.. 1 weeks before the wedding - Time nih semua semakin sibuk lah buat persiapan untuk kenduri nanti... Diorang jugak ada buat Pulut Kacau untuk tetamu-tetamu yang hadir sebagai pencuci mulut.. Sedara yang terlibat dalam pembuatan Pulut Kacau ni adalah Maknjang & family, TokCik, Kak Ida & husband, Makngah a.k.a Aunty & husband, Long Ta, CikLia, Bayon, Kak Mira, Kak Mija... Hani mana?? Hani takde, Hani kerja maa~
9 February 2013- Ini adalah tarikh yg mendebarkan buat si pengantin! Pada hari ini (malam), tarikh ini pakcik hani telah di Ijab Kabulkan hanya dengan sekali lafaz di Masjid..Alhamdulillah pada 9/2/2013 my uncle sah bergelar suami orang, CONGRATS! Pada malam tersebut, rombongan dari pengantin lelaki lebih kurang 7 buah kereta.. Ofcourse lah Hani naik dengan pengantin! hehehe...

10/02/2013 - Hari ini, hari kenduri sebelah pengantin perempuan..Diorang tema Merah/Hitam...Hani tetap dalam kereta bersama dengan pengantin lelaki, hehehe... susah jugak nk berpisah kalau dah rapat T_T

10/2/2013 - Ahad (malam) Hani, maksu n staff baru ada masa utk memasang pelamin, meja makan beradab n bilik pengantin untuk uncle..Actually kami start buat pukul 8:30p.m. and siap sepenuhnya pada pukul 2:30a.m.! Letih? Tak tahu macam mana nak cerita dah, just fikir nak siapkan semuanya then balik tidur!
11 February 2013- woke up in the morning with eyesbag! But just ignore it, what's more important is the day adalah kenduri my uncle and ia bertempat di Kampung Bakau, Kangar Perlis. Thanks to my mama sebab berjaya jugak siapkan baju kurung kakak dalam masa hanya beberapa hari saja sebelum hari kenduri tiba..Hok Aloh, biasalah nak jugak pakai baju baru pada hari tu, hahaha.. At 11a.m. makanan dah siap dihidangkan, we all makan siap2 sebab yakin bila tetamu datang nanti tak sempat nak makan, & apa yg disangkakan itu benar.Before 12p.m dah ada yg hadir, dan semakin ramai yg datang till 3:30p.m.Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar, ramai saudara-mara,sahabat handai dan rakan taulan yg datang memeriahkan hari tersebut.. Thanks to all who has come!(OME)

Thanks to : Mama & Abah & adik, cousins (Kak Mija,Kak Mira,Bayon,Ciklia,Amizal,Hataf,Apit,Hanif,Tikah,Hakeem,Tirah,Kak Zack,Angah,Achiq,Amziq,Irfan),Maklong,MakNjang&Paknjang,Makngah&Pakngah,Maklang&Paklang,Maksu&Paksu,Makngah a.k.a Aunty & Pakngah Yusman,Tokcik,Paklong&Maklong,Pak Kecik and others..(sorry if your name was not list here)

Idea:credit to = Makngah linda ( Aunty )

FB= Hnai Hazreen @ Hanihazreen
Twitter= @hanihazreen
Instagram= hanihazreen

Tuesday, 15 January 2013

Ogosh , Ogish and The Gang !

Hye everyone! How are you guys? :) Like a title, I'm just wanna story about my new babies! For sure , ada yang tengah baca ni mesti dah kenal dengan babies baru ni kan? Tapi tak semua! Yang terang lagi bersuluh tu confirm lah Ogish & Ogosh kan? Yup, keknis(Hanis Zalikha) pun dah kenal dengan dua2 ni, sebab Hani dah bagitahu keknis awal-awal lagi dah pasal diorang ni..Actually ada lagi 3 ekor baby tapi Hani tak upload lagi gambar diorang dekat mana-mana account sebab I've no idea what a best name should give them.. Anyone? Please?
Please suggest me what a special name for 3 ekor "budak" nih! Hurm! Yes like seriously I need your HELP!!! 1st baby bulu dia warna putih and ada tompok-tompok hitam.. Yang 2nd warna campur-campur orange,black and white... And the last one warna Kelabu!
Ni yang 1st tu..



Help me guys!

And I'm the last one!

I need a beautiful name!

Umur diorang tak sampai sebulan lagi, lebih kurang je dengan Ogosh & Ogish...Actually Ogish ni penakut! kalau nak dukung dia, sure bising! Ogosh cool je, orang dukung dia and dia boleh buat muka selamba..Antara semua ni Ogish yang paling penakut tapi nakal sama je macam yang lain.. haish!
Here! Ogosh & Ogish

Gambar yang atas(kiri) Ogosh and yang kanan tu Ogish.Bawah Ogish~

Twitter = @hanihazreen
Instagram = hanihazreen
Facebook = Hani Hazreen

Monday, 14 January 2013


Hye and Assalamualaikum everyone! For so long I've break for awhile update the blog, now i'm back... Yes babe, I'm HERE... Guys, sorry lah my English sooo teruk sekarang -,- yes, I know it! Actually I nak share something about Superhanizo (superman) macam post sebelum ni..
Now Hani ada beberapa helai baju Superman and one of them is Limited Edition! ya memang Hani agak obses dengan Superman since form 3 lagi..My first thing I have wallet yang ada lambang Superman.. Then hani beli tali pinggang Superman.. Yes i still have the belt! Time ni memang sayang giler dekat tali pinggang tu.. Ada satu kedai yang Hani pergi tu, dia ada jual sticker superman... So apa lagi, cheq pun beli la.. From that day, my mom kalau pergi mana-mana then dia nampak apa jua barang yang ada Gambar, Tulisan or Lambang Superman dia akan kata " Kakak, dekat situ ada superman! Beli lah! " yes that my mama! This is one of the reason why I LOVE her so much!! When I was 18, semakin menjadi-jadi menambah collection.. I've bought Superman's t-shirt , masa ni lah yang kebetulannya Hani minat Fizo Omar and baju yang hani beli lebih kurang je dengan baju yang dia ada..Last year Fizo ada datang sini and time nih la yang kami sama2 tunjuk baju masing-masing.. Seriously I'm a HAPPY person in the world.. hahaha... After that Hani beli dan beli lagi baju-baju superman...Hah! One of them ada Limited Edition like what I told you guys masa dekat ayat awal-awal tadi! Cepat tengok balik! hahahaha.. Lepas ni, Hani akan beli lagi, beli dan teros membeli!!!

Twitter = @hanihazreen
Instagram = hanihazreen
Facebook = Hani Hazreen